Tips på god paj

Älskar denna ananaspaj. Går snabbt att göra dessutom vilket är bra.

Pajdeg:
Socker 1 dl
Vetemjöl 3 dl
Bakpulver 1 ts
Margarin 150 g

Fyllning:
Krossad ananas 400 g
Creme fraiche 2 dl
Socker 0,5 dl
Vaniljsocker 2 tsk
Ägg 1 st

1. Smält smöret och låt det svalna lite. Dock får du välja själv om du vill smälta det eller inte. Går bra att ha osmält smör.

2. Blanda mjöl, socker och bakpulver i en stor skål och rör ner/knåda ner smöret och blanda till en deg.

3. Tryck ut degen i en pajform.

4. FYLLNINGEN: Lägg ananas, creme fraiche, socker, vaniljsocker och ägg i en skål och blanda ordentligt.

5. Häll upp fyllningen i pajskalet och grädda i ugnen på 200 grader i 30 minuter. Servera med glass!

1 Lena:

skriven

Tack för receptet... ska testa det :)

Kommentera här: